torsdag 29 mars 2012

Toalettbrist

Hur tänkte när det byggde en föreläsningssal högst upp ett hus med närmaste toalett en våning ner och då bara EN toalett inne på Damernas?! Så här ser det ut i en av de äldsta byggnaderna på KTH. Detta leder till många diskussioner bland oss tjejer i klassen. På Kemisektionen är det nämligen så att ca 50% är tjejer. När dessa ska gå på toa i pausen under föreläsningen blir det kö, lång kö. Det är dessa gånger man påminns av hur gammal KTH är och att det till en början inte gick några tjejer över huvudtaget här och då behövdes liksom inga damtoaletter. Jag tror inte tjejerna på maskin upplever detta som ett lika stort problem.. 

Det ser dock bättre ut i de nya byggnaderna om det är till någon tröst. '

I brist på bild googlade jag "toalett KTH" och fick bla detta som träff

2 kommentarer:

  1. Mycket här i vårt samhälle är mer anpassat efter män...

    Vet du vad som skulle vara intressant? Om du gjorde ett inlägg om vilka kurser du har läst hittills, hur du tyckte att de var, hur svåra de var osv =)

    SvaraRadera
  2. Hur många toaletter är det på herrarnas? Att det bara finns en toalett på damernas säger absolut ingenting om man inte samtidigt får veta hur många det finns för herrarna. Och har de pissoar? Tycker personligen det är löjligt med herr/damtoalett om det inte finns pissoar. På LiU finns det bara gemensamma toaletter förutom i en matsal där det finns pissoar på herrarnas.

    SvaraRadera