onsdag 7 mars 2012

Den tysta lässalen

Att sitta i bibliotekets tysta lässal låter i praktiken väldigt bra. Det är tyst och man får lugn och ro att läsa. Men så jäkla tyst är det inte. Eller snarare det är så tyst så man hör allt. Varenda harkling, tvivlande suck och knappande på datorn hörs som en ljudlig bomb. Det är en tjej här inne som sitter med öronproppar. ÖRONPROPPAR i den tysta lässalen. Hur många har jag stört genom att skriva detta inlägg? 

3 kommentarer:

  1. Kan inte annat än håll med om att det är så pass tyst i en tyst läsesal att man verkligen hör alla ljud. Själv så är jag rätt lättstörd när jag pluggar tappar lätt koncentrationen. Använder därför alltid öronproppar när jag pluggar oavsett om jag sitter hemma, på biblioteket eller i en tyst sal. Så skönt att kunna stänga ute alla störande ljud och bara koncentrera sig på sitt. Du borde också testa öronproppar. Hur skönt som helst. Själv har jag dessutom ibland funderat på att använda hörselkåpor också. Händer att jag ibland när jag sitter ute i biblioteket och pluggar blir så pass störd (trots öronpropparna djupt instoppade i öronen) att jag går och ber folk vara lite tystare. De brukar verkligen inse att de lever om för mycket när jag kommer fram, tar ut öronpropparna och förklarar för dem att de verkligen stör.

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha! Härligt! Jag tycker dock om att plugga till musik. I alla fall när jag räknar och gör uppgifter men sitter man och läser så är det skönare när det är knäpp tyst. Jag får kanske ta och prova öronproppar ändå alltså.

      Radera
  2. Själv så lyssnade jag alltid på musik innan när jag pluggade oavsett om jag satt och lästa eller löste uppgifter. Sen så fick jag tipset av en klasskompis att testa öronproppar. Sedan dess har jag alltid propparna på mig när jag pluggar. Njuter verkligen av tystnaden.

    SvaraRadera